TV-pakke udbydere

YouSee Canal Digital TDC HomeTrio Telia Waoo Fullrate Stofa Viasat

TV signaler

Kabel tv Parabol tv Digitalt tv

Artikler

TV pakker med TV3 TV pakker med TV2 TV pakker med erotik TV pakker med Canal9 Licens TV pakker Danmark Licens og TV pakker TV pakker med internet TV pakker begreber og betydning TV pakker med børnekanaler TV pakker med sport

TV Kanaler

TV3 Discovery Channel TV2 DR1 DR2 TLC Kanal4 Kanal5 Fullrate TV pakker

TV pakke begreber og betydninger

I din søgen efter den rette TV pakke er du sikkert støt på nogle begreber som du ikke helt forstår betydningen af. Nedenfor har vi samlet en række af de forskellige begreber.

Digitalt TV

Før i tiden (før 31. oktober 2009) blev der sendt tv via det analoge TV signal. Et analogt signal er en række elektriske impulser, som ofte repræsentere, hvad de legemliggør. Det digitale signal er en række af binære tal. Ved hjælp at ettaller og nuller skaber disse data en grænseflade som bruges til præsentationen af de sendte informationer. Det digitale system bruges i alt digitalt hardware som f.eks. en computer. Forskellen mellem det analoge og de digitale data er, at det digitale signal giver mulighed for at kopiere data uden at kvaliteten falder. Det kan f.eks. være med foto som kopieres. Kvaliteten vil forblive den samme, uanset hvor mange gange du kopiere. Det er også gældende for levende billeder som udsendelser i fjernsynet. Du vil derfor opnå en langt højere billedkvalitet ved at modtage digitalt TV end analogt. Det analoge signal forstyrres meget nemmere og gør de gældende data meget sårbare.

Kontrastforhold

Sammenhænget mellem bredden og højden på tv skærmen kaldes for kontrastforholdet. Når du ser HDTV leveres signalet i 16:9 format.

HD TV - High Definition TV

Med en Full HD fladskærm og et HD signal får du en billedkvalitet som er op til fire gange skarpere og bedre kvalitet, end det gamle traditionelle analoge tv signal. HDTV er et tv signal som har dobbelt så høj vandret og horisontal skærmopløsning som det traditionelle tv med billedrør.

HD Ready

Et HD Ready TV kan vise HDTV i signaler i 720p opløsning. HD Ready logoet vises på alle fladskærme som kan vise signalet - hold øje med dette når du skal købe nyt tv.

720p

720 står i dette tilfælde for pixels. Det efterfølgende P står for "progressive scan" som er opløsningen som viser billedet 50 gange i sekundet. I tilfældet med 720p vises der 720 vandrette pixels.

1080i

i tilfældet med 1080i vises der 1080 vandrette pixels. Både 720p og 1080i går begge under Full HD. Og giver en høj kvalitet.

Pixels

Pixels er små, typisk kvadratiske punkter på skærmen som kan lyse i alle farver. En pixel er typisk mellem en kvart og en tredjedel millimeter. Du kan muligvis se dem hvis du kigger meget tæt på din skærm foran dig. Nu flere pixels, desto bedre billede kvalitet.

Dolby digital

Er din TV Pakke indeholder HD TV kanaler vil flere kanaler være understøttet Dolby Digital. Dolby Digital er digital lyd som sendes via forskellige kanaler. Typisk 6 forskellige kanaler. Det giver en langt højere lydkvalitet. Der sendes typisk lyd med DG når du ser DVD film og HD TV.

MPEG4

Er en måde at komprimere lydsignaler som f.eks. i digitale udsendelser. I Danmark bruges MPEG4 som vi har gjort siden 2010. Når du køber ny fladskærm skal du se efter et TV med indbygget DVB-C tuner med MPEG4-afkoder for ikke at købe ekstra modtagerboks med funktionerne

HDMI Stik - High definition Multimedia Interface

Et HDMI Stik kan modtage og sende digitale signaler herunder, lyd og billede I det samme stik.